Skip to main content

De wijze waarop de RIVM-maatregelen vanwege de coronacrisis vanaf medio maart behoorlijk wat hebben gevraagd van het organisatietalent, de creativiteit en de bezieling voor de uitvaartverzorging van Claudia Rossen en Anneke Postma, hebben de vele aanpassingen daarnaast ook weer geleid tot ontzettend mooie nieuwe inzichten met betrekking tot het afscheid nemen van dierbaren, zelfs in deze bizarre tijden. Elke uitvaart had – ondanks alle opgelegde beperkingen – een geheel eigen stijl en uitvoering waarbij de betrokkenheid van naasten zo veel intenser werd beleefd. Het haalde ook zoveel in nabestaanden naar boven, iets waarvan ze nooit hadden gedacht dit te kunnen of te doen.

Op één lijn

Beide onderneemsters hadden elkaar al enige tijd geleden gevonden in het uitvoeren van hun mooie en bijzondere vak. “Op het gebied van uitvaartverzorging werken  wij hetzelfde, stijlvol, respectvol. Onze ideeën zijn hetzelfde. Wat dat betreft lagen we al op één lijn”, aldus Anneke en Claudia eerder dit jaar. Beiden voeren een eenmansbedrijf en werken met een vast team van vertrouwde medewerkers.

Daar waar Anneke na bijna 30 jaar in de uitvaartbranche nu definitief de uitstap zal maken en gaan genieten van een welverdiend pensioen, zal Claudia de mooie stap zetten om onder haar eigen ondernemersnaam Claudia Rossen Uitvaartverzorging het levenswerk van Anneke op dezelfde persoonlijke en vertrouwde wijze volledig op te nemen.

Uitvaartverzorging in Nijmegen en omgeving

Claudia Rossen, inmiddels al weer vijf jaar een gedreven uitvaartonderneemster, staat voor kleinschaligheid. De kernwoorden blijven ‘persoonlijk’ en ‘vertrouwd’. Claudia Rossen Uitvaartverzorging is aangesloten bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart, waarbij de beoordeling van nabestaanden voor het mogen voeren van dit keurmerk vooral bepalend is. In die beoordeling geven nabestaanden onder andere aan hoe goed zij geadviseerd worden door de ondernemer maar ook hoe betrouwbaar de ondernemer is in het voorleggen van een correcte begroting. Dit keurmerk heeft Claudia al enige tijd in handen, iets waar ze best trots op is. ‘Mooi om te zien waartoe gebundelde krachten kunnen leiden, voor mij in ieder geval een weg waarbij persoonlijke en vertrouwde aandacht voor de nabestaanden voorop blijven staan’, aldus Claudia.