Skip to main content

Uitvaartzorg in Malden:

het belang van een waardig afscheid

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis dat een grote impact heeft op de nabestaanden. Het is dan ook belangrijk dat het afscheid op een waardige manier kan plaatsvinden. Voor de regio Malden is Claudia Rossen Uitvaartverzorging er voor jou om je te helpen bij het verzorgen van een uitvaart. Wat je wensen ook zijn en waar je ook verzekerd bent, Claudia Rossen weet als geen ander, dat een afscheid zó moet zijn dat jij er, ondanks jouw verdriet, met een goed gevoel op terug kunt kijken.

uitvaart uitvaartverzorging nijmegen beuningen weurt

Het belang van uitvaartzorg in Malden

Een uitvaart is een belangrijk moment van afscheid nemen. Het is de laatste keer dat nabestaanden hun dierbare kunnen zien en eren. Het is dan ook van groot belang dat dit op een waardige manier gebeurt. Uitvaartzorg kan hierbij helpen. Als uitvaartverzorger in Malden heeft Claudia Rossen veel ervaring en kan zij nabestaanden helpen bij het maken van keuzes. Zij kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het organiseren van de uitvaart, het regelen van de formaliteiten en het maken van keuzes over de invulling van de plechtigheid. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een crematie of een begrafenis en kan de invulling van de plechtigheid worden afgestemd op de wensen van de overledene en de nabestaanden. Uitvaartzorg kan ook helpen bij het regelen van rouwvervoer en het verzorgen van rouwkaarten en -advertenties.

Persoonlijk contact bij uitvaartzorg belangrijk

Een belangrijk aspect van uitvaartzorg is het persoonlijke contact. Het is belangrijk dat de uitvaartverzorger de tijd neemt om te luisteren naar de wensen en behoeften van de nabestaanden. Zo kan er een uitvaart worden georganiseerd die aansluit bij de persoonlijkheid en levenswijze van de overledene. Een goede uitvaartverzorger zal daarom ook altijd proberen om de persoonlijke wensen van de overledene en de nabestaanden zo goed mogelijk te verwerken in de plechtigheid.

“Bij Claudia Rossen Uitvaartzorg uit Malden mag je altijd uitgaan van een persoonlijke en stijlvolle uitvaart. Een uitvaart volgens jouw wensen.”

De kosten van uitvaartzorg in Malden

Een uitvaart brengt kosten met zich mee. Het is daarom belangrijk om vooraf inzicht te hebben in de kosten en om te bekijken welke uitvaartverzekeringen er zijn. Het is echter niet altijd nodig om een dure uitvaart te organiseren of dat je verplicht bent een uitvaart te laten verzorgen door de grote uitvaartverzekeraar. Je bent namelijk geheel vrij om het verzekerde bedrag te besteden waar jij dat wenst. Een uitvaartonderneming, waarbij je je, voor zover dat mogelijk is, prettig voelt en die je aanspreekt. Ook de kleinere uitvaartondernemingen, die borg staan voor een persoonlijke begeleiding, kunnen betaald worden met het geld dat beschikbaar komt uit welke uitvaartverzekering dan ook.Het belangrijkste is dat de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en wensen van de overledene en de nabestaanden. Een goede uitvaartverzorger zal daarom altijd kijken naar de mogelijkheden binnen het beschikbare budget en hierover duidelijk communiceren met de nabestaanden.

Claudia Rossen Uitvaartverzorging Malden is altijd transparant over de kosten. Zo kunnen nabestaanden vooraf inzicht krijgen in het kostenplaatje en voorkomt zij dat je voor financiële verrassingen komt te staan.

bloemen uitvaart uitvaartverzorging nijmegen beuningen weurt

Een persoonlijk afscheid

Een persoonlijk afscheid is belangrijk omdat het helpt bij het verwerken van het verlies. Het kan daarom goed zijn om de plechtigheid te laten aansluiten bij de persoonlijkheid van de overledene. Claudia Rossen Uitvaartverzorging uit Malden neemt daarom altijd de tijd om de nabestaanden goed te leren kennen en op basis daarvan een persoonlijke plechtigheid te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van persoonlijke elementen zoals muziek, foto’s en video’s. Ook kan er worden gekozen voor een bepaalde locatie die betekenisvol is voor de overledene en de nabestaanden. Tevens kan er worden gedacht aan de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Er zijn namelijk tegenwoordig verschillende livestream mogelijkheden, waardoor ieder die dat wenst de uitvaart op afstand (digitaal) kan bijwonen.

Nazorg in Malden

Na de uitvaart is het belangrijk dat er ruimte is voor nazorg. Het verwerken van een verlies heeft tijd nodig en dit doet iedereen op zijn eigen manier. Na een uitvaart begint het echte rouwen pas. Er ontstaat een leegte, een enorm gemis, maar ook komen dan een aantal praktische zaken om de hoek kijken waar de nabestaande misschien nooit mee te maken heeft gehad. Zaken als de administratie, onderhoud van tuin en huis bijvoorbeeld. Dit kan voor enorm veel stress zorgen of er is gewoonweg geen energie of motivatie voor om dit op te pakken en uit te voeren. Dan staat de nabestaande er alleen voor

Een goede uitvaartverzorger zal daarom ook na de uitvaart bereikbaar zijn voor de nabestaanden. Zo kunnen zij vragen stellen of behoefte hebben aan een luisterend oor. Claudia Rossen Uitvaartverzorging wil mensen graag bijstaan in deze periode en daarom biedt zij nazorg na verlies. Na een uitvaart heeft Claudia Rossen nog een periode persoonlijk contact met de nabestaanden, zo wordt de uitvaart geëvalueerd en worden er diverse vragen beantwoord. Ze heeft gemerkt dat er veel belangrijke vragen zijn die nabestaanden stellen en is van mening dat die serieus opgepakt moeten worden. Ook kan er worden gekeken naar de mogelijkheden voor rouwverwerking en het bijwonen van lotgenotengroepen.

“Bij Claudia Rossen Uitvaartzorg uit Malden mag je altijd uitgaan van een persoonlijke en stijlvolle uitvaart. Een uitvaart volgens jouw wensen.”

Meer over Claudia Rossen Uitvaartzorg Malden

“Eerlijk, zorgzaam en liefdevol dat is wat ik ben en hoe ik graag werk. Vol overgave en met liefde voor mijn vak en de mensen met wie en waarvoor ik werk. Samen een mooi afscheid organiseren waar je later met een prettig gevoel op terugkijkt.”

Bij Claudia Rossen Uitvaartzorg uit Malden mag je altijd uitgaan van een persoonlijke en stijlvolle uitvaart. Een uitvaart volgens jouw wensen. Dat is echt geen loze kreet. Zij meent dat heel serieus. Vanaf het moment dat je haar gebeld hebt tot aan het moment dat alles achter de rug is, zij staat tot jouw beschikking. Claudia Rossen luistert goed naar je en begeleidt je persoonlijk van begin tot eind. Zij wordt daarin bijgestaan door een vast team.

“Het laatste afscheid van een dierbare is ingrijpend en verdient alle tijd en aandacht. Waar het leven eindigt, blijft de herinnering. Met een hart voor mensen help ik je om dit laatste afscheid op een unieke wijze vorm te geven. Wij streven ernaar om dit zo veel mogelijk in overeenstemming met de levensstijl en levenswijze van de overledene uit te voeren. Ook hebben wij veel ervaring in dementievriendelijke uitvaarten en kinderen en uitvaart.”

Wil je ervaringen lezen van anderen die eerder de uitvaartverzorging van Claudia Rossen hebben ingeschakeld? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Heb je behoefte om jouw wensen te bespreken? Neem contact op met Claudia. Ze staat je graag te woord.

Neem direct contact op

Claudia hebben wij ervaren als een warme persoonlijkheid. Claudia is betrokken en zorgt er met haar ervaring en advies voor dat het niet haar uitvaart wordt, maar die van de overledene en nabestaanden. Claudia was en is nog steeds voor raad en daad zowel telefonisch als via mail uitstekend bereikbaar.

Ger Looman

Zeer vriendelijke en professionele begeleider. Ze heeft veel werk uit handen genomen. Ze kan zich heel goed inleven en geeft veel aandacht. Mede door haar begeleiding is de uitvaart bijzonder mooi verlopen. Ik heb geen enkel aandachtspunt.

Hanneke van ‘t Hooft

Zeer plezierig persoonlijk contact, integer, begripvol en deskundig. Geen moeite teveel, zelfs niet op de kleinste details. Snel schakelen. Mooi drukwerk. De organisatie en begeleiding heeft geleid tot een mooi en warm afscheid.

Bea Pont

Claudia begeleidt de familie totaal bij het organiseren van de uitvaart. Zij neemt alle tijd tijdens het voorbereidingsgesprek, geeft goede tips en adviezen. Zij luistert goed naar de wensen en verlangens van de familie. Claudia is daarnaast vriendelijk en rustig.

Peter en Tom Fest

Blog & Nieuws

Hieronder de laatste blog- en nieuwsberichten over uitvaartverzorging.

jonkerbos-uitvaart-rouwcentrum-crematorium-doorzicht-raamBlog
24 januari 2023

Een uitvaart volgens je eigen waarden, het kan bij Jonkerbos.

Er zijn tal van rouwlocaties in onze mooie omgeving die geschikt zijn om op een persoonlijke manier stil te staan bij een overledene. De provincie Gelderland alleen al telt 12…
rouwstoet-verkeerregels-uitvaartverzorging-header6Blog
29 augustus 2022

Verkeersregels bij een rouwstoet, wat mag wel en wat mag niet?

Bij uitvaartverzorging is er meestal ook vraag naar een rouwstoet. De meesten weten wel dat bij een rouwstoet de eerste auto een rouwauto is en dat je de stoet niet…
digitale-nalatenschap-uitvaartzorg-nijmegen-headerBlog
1 juni 2022

Digitale nalatenschap: Hoe leef jij online voort na je dood?

Je denkt er natuurlijk liever niet over na, maar na je overlijden blijf je online gewoon verder leven als je dit niet regelt. Wil je je online zaken goed geregeld…
Bekijk al het nieuws
Uitvaartverzorging Nijmegen Claudia Rossen