Skip to main content

Er zijn tal van rouwlocaties in onze mooie omgeving die geschikt zijn om op een persoonlijke manier stil te staan bij een overledene. De provincie Gelderland alleen al telt 12 humane crematoria, maar het afscheid nemen van een dierbare hoeft uiteraard niet gedaan te worden in een crematorium. De regio Nijmegen en Maas en Waal kent verschillende gedenkparken en rouwcentra, maar een uitvaart kan ook gehouden worden in het bos, op het strand, in een café of andere horecagelegenheid. In deze blog lichten we één van de bekendste rouwlocaties uit: Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos.

Aan de Weg door Jonkerbos in Nijmegen, in een bosrijke en groene omgeving, ligt Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos. Als sinds 1984 is dit crematorium echt een begrip in Nijmegen. Terwijl de naam Jonkerbos al stamt uit de middeleeuwen.

Verloren weddenschap

Na een verloren weddenschap verloor de edelman van Duckenborg zijn landgoed aan de ridder van De Hulzenen. Het stukje land dat overbleef voor de edelman kreeg de naam ‘Jonkheerbosch’, later ‘Jonkerbosch’. Dit landgoed werd later door de familie Dobbelmann ingezet als jachtgebied en liep ongeveer van de Vossenlaan tot aan het Maas-Waalkanaal. Na jarenlange discussies binnen de gemeente werd er uiteindelijk in de jaren 80 bepaald dat er een crematorium Aan de Weg door Jonkerbos zou worden gevestigd.

Jonkerbos War Cemetery

Het Jonkerbos kent ook een oorlogsbegraafplaats. De plek kent een rijke geschiedenis. Op de plaats waar nu Jonkerbos War Cemetery is gelegen, heeft het 504de Para Infanterie Regiment van het Amerikaanse leger zich toentertijd voorbereid op de Waal-oversteek van 20 september 1944.
Momenteel liggen op deze begraafplaats 1543 militairen begraven van 8 verschillende nationaliteiten, die tussen 3 september 1939 en 5 mei 1945 die zijn gesneuveld op Nederlands grondgebied.

Uitvaartmogelijkheden

uitvaart locatie Jonkerbos

Jonkerzaal

Bij Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos staat persoonlijke aandacht voorop. Ieder verhaal en mens is welkom en ze denken mee in de mogelijkheden en nemen graag de zorg uit handen. Elke uitvaart is persoonlijk. Claudia Rossen Uitvaartverzorging heeft een zeer prettige relatie met deze rouwlocatie, de twee ondernemingen kennen elkaar al een lange tijd en kunnen samen met jou de meest uiteenlopende wensen vertalen in dierbare herinneringen. Na een overlijden breekt een vaak emotionele periode aan waarin in een kort tijdsbestek veel geregeld moet worden. Wij begeleiden je naar het afscheid en nemen in deze periode veel zaken uit handen.

Zalen uitvaart

Uitvaart locatie Jonkerbos

Boszaal

Jonkerbos is een sfeervol en intiem rouwcentrum en kent twee aula’s. In de Jonkerzaal is er ruimte voor een intieme ceremonie met 35 zitplaatsen. De zaal typeert zich door zijn warme tinten en gekleurde ramen. De Boszaal is de grootste zaal met uitzicht op de fraaie binnentuin en heeft 135 zitplaatsen.
Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos kent ook verschillende sfeervolle condoleanceruimtes met cateringmogelijkheden voor warme en koude hapjes en diverse dranken. Verder is er een aparte afscheidskamer waar familie en vrienden afscheid nemen hoe en wanneer zij dat willen.

Uitvaart locatie Jonkerbos

Urnentuin

Gedenkpark

In het gedenkpark van Jonkerbos vind je vele mogelijkheden om een gedenkwaardige plek uit te zoeken voor de as van jouw dierbare. Er zijn columbaria – elk verschillend in stijl – , een urnentuin, diverse gedenkplaatsen en een strooiveld. Er zijn tal van mooie plekjes; ieder met eigen charme, maar altijd midden in de natuur. Maar de as kan ook mee naar huis genomen worden in en worden bewaard in een urn, sieraard of beeldje. Zo blijft een overleden dierbare altijd dichtbij. In de Gedenkboetiek vind je een uitgebreide collectie van de mogelijkheden.

Online herinnering

Indien gewenst is er bij Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos ook de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Deze online herinnering wordt vormgegeven in een website waar geen technische kennis voor nodig is. Deze website kan op ieder gewenst moment worden gepubliceerd en is alleen zichtbaar voor diegenen met wie de unieke link gedeeld is. Het kan een mooie digitale plek zijn vol waardevolle herinneringen met verschillende foto’s en video’s.

Meer weten over deze uitvaartlocatie?

Claudia Rossen Uitvaartverzorging beantwoordt graag al jouw vragen op het gebied van uitvaartverzorging, -locaties en wat er inhoudelijk bijvoorbeeld mogelijk is. Afscheid nemen en gedenken is heel persoonlijk. Heb je vragen over Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos, wil je weten welke rouwlocaties er nog meer zijn, of heb je andere vragen? Neem contact met ons op, we bespreken graag hoe we een mooi afscheid kunnen organiseren waar je later met een prettig gevoel op terug kijkt.