Skip to main content

Op de polissen van veel verzekeraars staat vaak een alarmnummer dat je onmiddellijk moet bellen bij een sterfgeval. Zij schakelen dan hun uitvaartverzorger in en ontnemen je zo de mogelijkheid zelf een keuze te maken. Maar wist je dat je met elke uitvaartverzekering altijd bij Claudia Rossen Uitvaartverzorging terecht kunt? Je bent zelf vrij om dit te bepalen en niemand kan jou verplichten gedwongen gebruik te maken van bepaalde diensten.

Kapitaalverzekering of naturaverzekering

Veel Nederlanders zijn, vaak al vanaf hun geboorte, verzekerd voor de kosten van hun uitvaart. Er bestaan ​ twee soorten verzekeringen: een kapitaalverzekering en een naturaverzekering.
Een kapitaalverzekering uitkeert uit in een vrij besteedbaar geldbedrag en een naturaverzekering keert uit in standaardproducten en -diensten die nodig zijn voor de uitvaart.

Over een naturaverzekering is al jarenlang ophef, met name bij verzekeringsmaatschappijen Yarden en Dela. Je hebt je hele leven premie ervoor betaald, maar uiteindelijk blijkt je uitvaartverzekering een teleurstelling. Voor mensen die voor hun afscheid geen specifieke wensen hebben, kan zo’n standaardpakket prima zijn. Maar heb je speciale wensen, dan kunnen standaard uitvaartdiensten tegenvallen. Uitbreidingen en afwijkingen van het ‘standaardconcept’ of een algemene uitvaart worden dan in rekening gebracht. En zo’n na-verrekening kan fors oplopen. Je bent dus, achteraf gezien, voor het verkeerde verzekerd.

Kies altijd je eigen uitvaartonderneming

Wil je zelf een uitvaartonderneming of uitvaarverzorger kiezen, bel dan vooral niet naar de maatschappij om het overlijden te melden. ​Neem dus direct contact op met Claudia Rossen Uitvaartverzorging of een gewenste zelfstandig uitvaartondernemer naar keuze, aan wie je de uitvaart toevertrouwt. Wij zullen zorgen voor een correcte afhandeling met jouw verzekering.

Kosten

Wij werken als zelfstandige uitvaartonderneming met Ardanta, Dela, Conservatrix, Monuta, Yarden en anderen. Wij werken met hen, niet voor hen! Vaak hoor je de kreet: ‘Je bent duurder uit bij de kleine uitvaartnemer’. Wij verzekeren jou dat je bij ons zelf de regie hebt over de kosten. De inkoopmarges van een grote onderneming zijn anders dan die van Claudia Rossen Uitvaartverzorging en de verzekeraars vergoeden vaak alleen hun inkoopprijs. De meeste naturapolissen van Dela in 2021 vertegenwoordigen een waarde van ongeveer €3.500,-. Yarden heeft allerlei verschillende naturapolissen, maar vaak komt het uit te keren bedrag op hetzelfde uit.

Vragen? Wij staan voor je klaar

Wij verzorgen altijd een persoonlijke en stijlvolle uitvaart. Een uitvaart volgens jouw wensen. Dat is geen loze kreet. Wij menen dat heel serieus. Vanaf het moment dat je ons hebt gebeld tot aan het moment dat alles achter de rug is, staan wij tot jouw beschikking. Claudia Rossen luistert goed naar je en begeleidt je persoonlijk van begin tot eind. Zij wordt daarin bijgestaan door een vast team.

Heb je vragen over jouw uitvaartverzekering, wil je weten hoe je verzekerd bent of wat je verzekering precies inhoudt? Neem dan contact met ons op voor een kosteloos gesprek. Bij wie je ook verzekerd bent, je kunt altijd bij ons terecht. Wij regelen dat voor je!